САНТЕ ПЛУС ОДДЕЛ ЗА ОНКОЛОГИЈА

Типови на Тумори Третирани Во Санте Центарот за Онкологија

Карцином на дојка

Карциноми на глава и врат усни, јазик, тонзили, грло, нос, треоидеа, образи, плункови жлезди

Тумори на мозок

Карциноми на дигестивен тракт хранопровод, тенки црева, дебело, црево, црн дроб, жолчка и жолчни патишта, панкреас, анус

Лимфоми Ходчкин и Нон-Ходчкин лимфоми

Меланоми и други кожни карциноматозни промени

Гинеколошки Карциноми, цервикс, ендометриум, јајници, вагинални туморски промени

Коскени и меко ткивни тумори

Уролошки карциноми простата, мочен меур, бубрези, тумори на тестиси

Метастатски промени од непознато примарно жариште

Правилно поставена дијагноза како и мултидисциплинарен пристап за донесување на одлука за третман представува Сигурен пат кон успешно лечување на туморските промени!