БАРИЈАТРИСКА ХИРУРГИЈА - ХИРУРШКО ЛЕКУВАЊЕ НА ДЕБЕЛИНА

БАРИЈАТРИСКА ХИРУРГИЈА - ХИРУРШКО ЛЕКУВАЊЕ НА ДЕБЕЛИНА со

Целта на баријатрискиот третман е да се ограничи внесот на храна после хируршкиот третман и да се намали ресорпцијата на внесените состојки.
Во нашите болници се изведуваат следните интервенции:
⚛Желудочна sleeve ресекција
⚛Гастричен бајпас
⚛Билиопанкреатична диверзија со дуоденален switch -он
⚛Spaatz balloon
⚛Гастричен  Ботокс
Кој се може да се подвргне на ваков тип интервенција?
1. Пациенти чиј БМИ е поголем од 40 кг/м2
2.Пациенти чиј БМИ е од 35до 40 кг/м2 со присувство на други заболувања , при кои се очекува подобрување на состојбата после интервенцијата ( Шеќерна болест тип 2, висок крвен притисок, зголемени маснотии во крвта , sleep apnea синдром, тешки зглобни заболувања)
3. Состојби кога конзервативното лекување на гојазноста ( диета) не доведува до трајно губење на килограмите
4. При изведување на некои други хируршки интервенции за кои има потреба од намалување на телесна тежина
Зaкажете термин за консултација и преглед, превозот е бесплатен.