Санте Плус Медицински туризам

Медицински туризам

Tanıtım

Групацијата на Болници Санте Плус на Балкан започнува со активности во 2010 година, прво во Македонија, Косово, Албанија, Србија, Босна и Црна Гора. Активностите започнуваат со спроведување на медицински туризам, со цел да пациенти кои не може да се лекуваат во својата земја, заминат на лекување во Турција, во Санте Плус Групацијата на Болници. Овој проект поддржан од Министерство за Економија на Р. Турција, овозможува отварање на репрезентативни канцеларии кои ги претставуваат болниците во Турција, а каде пациенти може да се обратат за бесплатна консултација на основ на нивната претходна медицинска документација, таа документација се испраќа во Санте Плус Турција до доктор задолжен за конкретна медицинска бранша кој на основ на истата дава второ мислење и предлог за лекување доколку истото е возможно. Предлогот за лекување секогаш има вклучено иницијали испитувања за да може да се потврди состојбата на пациентот, потоа содржи предлог на лекување, денови на хоспитализација и пакет цена која за пациентот ги покрива сите трошоци. За пациентот се обезбедува повратен авионски билет, превоз од аеродромот до болница, преведувач на мајчин јазик, како и комплетен медицински третман за време на престојот. За да пациентот се чувствува по пријатно болницата обезбедува и можност за придружба на член од семејството близок на пациентот, чии трошоци повторно ги сноси болницата. Тенденцијата на пациенти кои патуваат во Турција е во основа од областа на неурохирургијата, онкологија и радиохирургијата. Медицинскиот туризам не е конкурентен на здравствените услуги кои се пружаат во Македонија, наротив е комплементарен и се спроведува за типови на третмани кои не можат да се спроведат во Македонија. За се што здравството во Македонија и на регионот е во состојба да го спроведе во матичната земја пациентите добиваат предлог да се обратат, кај својот матичен доктор кој потоа ќе ги насочи кон останатите институции во Македонија кои истиот че го згрижат и понудат квалитетна здравствена услуга. Во предходните години преку 10.000 пациенти имаат побарано помош и се испратени на лекување во Турција. Секојдневно добиваме писма со изразена благодарност од семејствата и пациентите кои се лекуваат во Санте Плус болниците во Турција. Медицински Третман во Турција Санте Плус е групација на болници лоцирана во Турција, во нашата болница во Македонија исто така се спроведуваат консултации со доктори за медицински третман во Турција. Како пациент вие треба да се упатите до најблиската канцеларија Санте Плус во вашата земја ,од каде што нашиот тим на доктори ќе оствари контакт со колегите од Турција, кои ќе го дадат своето стручно мислење за вашата состојба како и предлог за третман и лекување во Санте Плус во Турција . До Истанбул ќе патувате со авион за што Ние ќе се погрижиме за организациониот дел. Во Истанбул, ќе бидете пречекани од преведувач на ваш мајчин јазик со кој заедно ќе со Санте Плус ВИП возило ќе се упатите до Санте ПЛус Болницата. Улсугата и негата околу вас е 24 –часа. - Собите се еден креветни, со бања, телефон, ТВ и клима уред. Ќе ви понудиме максимална приватност со пријатна атмосфера за вас и оние кои ќе ве посетат. - Доколку како пациент имате потреба од подолг престој , заради должината на третманот, тогаш по одобрување од вашиот доктор, ќе бидете сместени во хотел со 4 или 5 ѕвезди ,со кој Санте Плус има склучено договор . Доколку не го зборувате турскиот јазик , ќе биде придружуван од професионален преведувач 24 часа на ден. - По успешното лекување можете да уживате во убавините на Инстанбул. - Прегледи и дополнителни консултации можаат да се извршат и во вашата земја во најблиската Санте Плус Болница. Нашите услуги што ги нудиме: - Радиохирургија -Кардиологија -Очна хирургија и третман за очи -Естетска хирургија -Oнкологија -Oперации на Мозок и нервниот систем -Oртопедија -Урологија -Уво, нос и грло - Гинеколошки проблеми -Општа хирургија -Педијатриска хирургија -Неорологија -Дерматологија -Стоматологија -Радиологија

Hastanede Bulunan Tıbbi Birimler

Оддел за Неурохирургија Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

БАРИЈАТРИСКА ХИРУРГИЈА - ХИРУРШКО ЛЕКУВАЊЕ НА ДЕБЕЛИНА Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

ОДДЕЛ ЗА НЕВРОХИРУРГИЈА Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

Ортопедија и трауматологија Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

Центар за Спинална Хирургија Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

Хемотерапија, Хипертермија, Брахитерапија Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

ИНТРАОПЕРАТИВНА РАДИЈАЦИОНА ТЕРАПИЈА Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

TOMOTHERAPY Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

TRUE BEAM Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

Radiation Therapy with a Simultaneous Integrated Boost Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

Da Vinci Robotic Surgery Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

CYBER KNIFE Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

GAMMA KNIFE Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

ПЕТ СКЕН ЦЕНТАР Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

САНТЕ ПЛУС ОДДЕЛ ЗА ОНКОЛОГИЈА Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

МЕДИЦИНСКИ ТУРИЗАМ Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

Естетска Хирургија Doktorlarımız

Henüz bu birime eklenmiş bir doktor yok.

Uzmana Sor

Sorularınızı alanında uzman ekibimiz cevaplayacaktır.

Görüş Bildir.

Tüm görüşlerinizi buradan bizlere bildirebilirsiniz.