Прим. д-р Лидија Палашевска

Прим. д-р Лидија Палашевска

Hastane

Санте Плус Хоспитал 1

Tıbbi Birim

Анестезиологија со реанимација

Eğitim Bilgileri

Lisans Eğitimi: Uzmanlık Eğitimi:
Tıbbi İlgi Alanları
анестезиолог-реаниматолог со преку 35 години работно искуство, безрезервна безбедност и поддршка. ПОРОДУВАЊЕ БЕЗ БОЛКА ВО БОЛНИЦАТА САНТЕ ПЛУС Раѓањето на бебето во прегратката на насмеана и ослободена од бол мајка еден од највозбудливите и најблагородни моменти за Вас. Бременоста е време кога треба да донесете одлуки за екот на породувањето секако со консултација на гинеколог и анестезиолог. Анестезиолошкиот тим во БОЛНИЦАТА САНТЕ ПЛУС Ви стои на располагање 24 часа/7 дена во неделата. БИДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ИЗБОРОТ Е ВАШ! Најефикасни и најприменувани техники се регионалните техники во кои спаѓаат епидуралната, спиналната и комбинираната епидурална-спинална аналгезија. Нивна најголема предност е ефикасноста и отсуството на несакани ефекти кај бебето.Тоа е и причина за нивната широка застапеност во развиените земји која во поедини болници изнесува над 90%. 🔴ФАКТИ ЗА ЕПИДУРАЛНАТА АНАЛГЕЗИЈА💯✔✔ ⭕Во нашата болница над 80%од пациентките кои се породуваат спонтано се породуваат без болка со помош на епидурална аналгезија ⭕Преставува најефикасен метод во третманот на родилната болка ⭕ Тоа е единствен метод со кој раѓањето може во потполност да се обезболи кај секоја родилка ⭕Во просек секоја трета жена во развиените земји се породува со оваа метода ⭕8 од 10 би го одбрале истиот метод и при следното раѓање ⭕ Епидуралната аналгезија нема несакани ефекти по новороденото.
Deneyim Bilgileri
Seminer Bilgileri

Uzmana Sor

Sorularınızı alanında uzman ekibimiz cevaplayacaktır.

Görüş Bildir.

Tüm görüşlerinizi buradan bizlere bildirebilirsiniz.