O nama
Очне болести и третмана
Santeplus Hastanesi
Göz Hastalıkları

U zadnjoj deceniji, dostignuće iz oblasti oftalmologije na svetskom nivou, koristi se i u Turskoj. Prije 10-tak godina pacijenti sa očnim bolestima posjećivali su susjedne države za hirurški tretman, no danas mi smo oni koji primaju pacijente iz inostranstva.


OSLOBODITE SE NAOČARI!!
’’Excimer Laser’ tehnologija je operativna metoda koja laserski odstranjuje defekte u prelamanju svijetlosnih snopova u očima. Ova metoda, kao najsigurnija zauzima prvo mijesto u svijetu za tretman miopatije, hipermiopije i astigmatizma. Od početka 80tih godina milioni ljudi su se oslobodili upotrebe naočara i kontaktnih sočiva. Operacija traje samo nekoliko minuta, nakon koje pacijent nema potrebe za naočarima i odmah je sposoban da napusti bolnicu.


Tim oftalmologa ”Sante Plus Group” vama su na usluzi uz najsavremenije metode i tehnologije

-Očne laserske operacije

-Lasik Lasek Wavefront-Katarakt FAKO

-Dečje očne bolesti

-Kontaktna sočiva

-Glaukom (očni pritisak)

-Operacija retine


Operacija katarakte FAKO metodu 

Operacija katarakte je jedna od najuspješnijih intervencija u Sante Plus Group! Uspješno je više od 99% urađenih operacija.. Naši ljekari imaju dugogodišnje iskustvo FAKO metode.  


Šta je katarakta?
Katarakta predstavlja gubljenje transparencije staklastog tijela zbog različitih razloga. Javlja se najćešče kod odrasle populacije.U svetu je razlog broj 1 pojave slepila. 

Kako se leči katarakta?

Ne postoji lijek, bilo kakva terapija koja može da pomogne u izliječenju katarakte, operacija je jedini način. Usavršavanjem metode i pojava najsavremenije tehnologije u današnje vrijeme operacija izvodi se bez igle, narkoze i bez potrebe postoperativnog ostanka u bolnici.


Kako se izvodi operacija katarakte?

Najčešće se koristi lokalna anestezija, topikal (kapi) i pod mikroskopskom kontrolom. U "Sante Plus Group”, u zavisnosti stepena katarakte, planira se i operacija. FAKO je najmoderniji način operacije koji se upotrebljava u današnje vrijeme. Pomoću ove metode operacija traje oko 30min, nema šivenje, oporavak je brz i za kratak vremenski period pacijent može da se vrati svakodııevnim obavezama.